Centrul National de Informare si Promovare Turistica Suceava a fost inaugurat in prezenta ministrului Turismului, Cristian Petrescu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din Suceava construit cu fonduri din POR de aproximativ 500.000 euro, singurul centru de acest fel din regiunea de nord-est, a fost inaugurat, vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu şi a autorităţilor locale şi judeţene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la inaugurarea acestui centru că este primul de acest gen din ţară, în condiţiile în care vor fi zece astfel de centre de informare turistică. Potrivit lui Flutur, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistica din Suceava este “borna kilometrului zero a turismului din Bucovina”.

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că în judeţ sunt 10.000 de locuri de cazare în 374 de pensiuni şi alte o mie de locuri de cazare ale bisericilor. El a precizat că în 2011, Bucovina a devenit cea de-a doua destinaţie a României, fiind vizitată de 230.000 de turişti, iar durata vizitelor a crescut de la o medie de 2,2 nopţi de cazare pe turist la 2,4 nopţi. „Oamenii vin în Bucovina şi stau mai mult”, a spus Flutur. El consideră că prin noul centru de informare şi promovare turistică şi cele şapte centre locale de informare turistică din judeţ se va îmbunătăţi activitatea de promovare a potenţialului turistic a zonei, remarcând că în zonă sunt peste 500 de obiective de vizitat printre care bisericile pictate din patrimoniul UNESCO, rezervaţiile naturale, dar şi cele 37 de muzee. „Trebuie să lucrăm coordonat şi integrat, iar asociaţiile turistice să colaboreze cu Centrul de informare”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a anunţat că ziua de 15 august va fi un moment important pentru turismul din judeţul Suceava, deoarece se aşteaptă la „o invazie de turişti la Putna şi la Cacica”. „2012 e un an special şi din perspectiva faptului că tot pe 15 august Mănăstirea Hagigadar, aflată în imediata vecinătate a oraşului Suceava, celebrează 500 de ani de la ctitorie şi sunt aşteptaţi oaspeţi de seamă ai Bisericii Armene la nivel internaţional”, a spus Flutur.

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a arătat că acesta este primul centru de acest gen din ţară care a fost inaugurat deşi a fost contractat al patrulea. „Este o investiţie remarcabilă şi se vede interesul acordat”, a ţinut să sublinieze Petrescu. În acelaşi timp, el i-a atras atenţia preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că nu a folosit brandul de ţară în Centrul de Informare din Suceava. Petrescu i-a spus şefului administraţiei judeţene sucevene că brandul de ţară, frunza, ar avea loc alături de cel local. “Sper să văd şi brandul de ţară. Să alăturăm Bucovinei şi brandul de ţară. E foarte bine să fie alăturate pentru ca îşi fac bine unul celuilalt”, a spus Petrescu.


Intră acum și în grupul de