Briantina, gel si multe farduri. De capitala


Intră acum și în grupul de

Frumos geluit, imbrăcat elegant, cu o privire de băiat care a văzut multe la viaţă, (şi in special bani), vineri, în Cetatea Sucevei, a descălecat proaspătul ministru al Turismului şi Dezvoltării Regionale, urmaşul de nădejde al Elenei Udrea, dl Cristi Petrescu.

S-a uitat doct pe panoul instalat la intrare, unde era prezentată schema de renovare a cetăţii, precum profesorul de sport la schiţele inginereşti şi a călcat suav şi atent pe gheaţa de pe podul de leagă malul de apărare cu intrarea in cetate.

La un moment dat, a recunoscut că e frumos ce vede şi că vede pentru prima dată locul acesta, deşi, a spus mai apoi, că a mai fost prin Bucovina. Nu a mărturist însă pe unde.

Cel mai teribil moment al vizitei de la Suceava nu a fost nici acela în care nu a văzut în Centrul Naţional de Informare Turistică (pe care l-a şi inaugurat) celebra de acum frunză a turismului românesc, marca Udrea, ci conferinţa de presă în care şi-a dat seama că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur ştie mai multe despre ministerul şi programele lui decât ministrul şi consilierii săi.

Cristi Petrescu a fost de prea multe ori scos din impas de Gheorghe Flutur şi prea penibil în explicaţii încât devenea evident efortul pe care il făcea să ţină pasul cu intrebări ce vizau proramele de anvelopare, viitorul PNDI, stoparea platilor in programele sectoriale, şi tot aşa.

De altfel, într-un final, la întrebarea, mai mult retorică, a unui jurnalist, “mai ţineţi legătura cu doamna Udrea?” …răspunsul a venit aproape ca o iertăciune: “desigur că vorbesc cu ea, nu imi spune ce sa fac, doar ne sfătuim!”.

Oare?

Marele noroc al dlui Petrescu, în calitate de ministru, e că nu va trebui prea mult timp să se penibilizeze în funcţia asta.

Dacă e băiat orientat, şi pare a fi, se va trece deja ca şi client de lux al lui Gheorghe Flutur în proiectele Paştele şi Crăciun în Bucovina.

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de