Flutur a semnat cu noul ministru al Turismului un proiect de modernizare a drumului ce face legatura cu Ucraina, prin zona Izvoarele Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Contractul de finanţare a modernizării unui drum ce face legătura între Izvoarele Sucevei şi graniţa cu Ucraina a fost parafat, vineri, la Palatul Administrativ din Suceava, de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Proiectul aprobat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun (POC) România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este în valoare de trei milioane de euro şi vizează modernizarea drumului judeţean Câmpulung Moldovenesc-Izvoarele Sucevei pe o lungime de şase kilometri.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că acest proiect este foarte important pentru că va asigura accesibilitatea zonei Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei cu Ucraina, dar va putea fi pus în valoare şi potenţialul turistic şi agricol al zonei Izvoarele Sucevei.

Flutur i-a spus ministrului Dezvoltării că CJ Suceava a modernizat până în prezent, prin POR, 110 kilometri de drumuri judeţene şi că cel mai frumos drum este cel ce face legătura între DN 17 şi Masivul Rărău. El a arătat că acest drum va fi continuat spre staţia de plecare a telecabinei pârtiei de schi de pe Rarău, iar platoul respectiv l-a denumit „Poiana Bucovinei”.

Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, în valoare de 137 de milioane de euro, a fost lansat în luna aprilie 2009, iar Secretariatul Tehnic Comun, care este asigurat de Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru relaţia cu Ucraina şi Iaşi pentru relaţia cu Republica Moldova, gestionează implementarea acestui program în cele trei state partenere.

Programul Operaţional Comun are ca zone eligibile judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea, oblasturile Odessa şi Cernăuţi din Ucraina şi întreg teritoriul Republicii Moldova.

Scopul acestui program este de a îmbunătăţi situaţia economică, socială şi cea a mediului înconjurător în aria programului, în contextul unor graniţe sigure, prin intensificarea contactelor dintre partenerii de pe fiecare parte a graniţei.


Intră acum și în grupul de