Sucevenii, invitati sa doneze carti pentru cititorii cernauteni. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Societatea Scriitorilor Români din Cernăuţi va organiza în data de 21 martie 2012, cea de-a III – a ediţie a sărbătorii cuvântului artistic românesc prilejuită de marcarea “Zilei Mondiale a Poeziei”. În acest sens, Ilie Tudor Zegrea, preşedintele acestei societăţi, a lansat un apel privind prezenţa la manifestările ce vor avea loc la Gimnaziul Românesc Nr.6 din Cernăuţi (lansări de carte, reviste literare, recital de poezie susţinut de poeţi din Cernăuţi, Suceava şi Chişinău) a unor personalităţi ale vieţii culturale – scriitori, jurnalişti din Suceava, informează într-un comunicat de presă, directorul Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, Gabriel Cărăbuş.

“Intrucât Biblioteca Bucovinei, ce beneficiază de sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, poate să vină în întâmpinarea acestui demers şi a efortului românilor din Cernăuţi privind păstrarea identităţii spirituale, considerăm că este de datoria noastră să ne implicăm activ în colaborarea privind aceste acţiuni şi vom fi alături de scriitorii şi publicul cernăuţean în data de 21 martie.

Mai mult, în aceeaşi idee, şi din dorinţa de a veni în sprijinul cititorilor cernăuţeni, în general, şi al satisfacerii cerinţelor de lectură ale comunităţii româneşti, în special, biblioteca judeţeană a demarat de luni, 5 martie 2012, o campanie publică prin care încearcă să adune cât mai multă carte în limba română, pentru a putea fi donată participanţilor la activitatea organizată în data de 21 martie, dorindu-se ca fiecare elev sau profesor participant să primească în dar câte o carte, dar şi bibliotecilor din regiunea Cernăuţi, care, din câte se ştie, se află << în suferinţă >> la acest capitol”, transmite Gabriel Cărăbuş în document.

Deopotrivă, acesta este de părere că pentru a susţine această cauză, Biblioteca Bucovinei are nevoie şi de ajutorul sucevenilor, al celor care apreciază CARTEA, cărora li se adresează în acest demers public pentru a nu-i uita pe romanii de la nord de graniţă şi a veni în sprijinul lor cu donaţii de carte, donaţii care pot fi făcute la sediul instituţiei, din str. Mitropoliei nr. 4 (tel. 0230-530798).


Intră acum și în grupul de