Uitata de autoritati, Tabara suceveana Bucsoaia a fost sparta de autori necunoscuti


Intră acum și în grupul de

Aproape uitată de autorităţile judetene sau locale, Tabăra Bucşoaia din judeţul Suceava a devenit acum punctul de atracţie pentru spărgători. Odată un punct turistic de interes pentru tinerii din întreaga ţară, tabăra suceveană cunoaşte în ultima perioadă un grad avansat de deteriorare şi dezinteres din partea administraţiilor locale şi judeţene.

Mai nou ea a devenit acum un punct de atracţie pentru spărgători, dornici să fure ce mai există pe acolo. Potrivit datelor pe care le deţinem, sâmbătă Poliţia oraşului Frasin, a fost sesizată cu privire la faptul că în perioada 5-10 martie, persoane necunoscute prin spargerea unui geam, au pătruns în cantina Centrului de Agrement Bucşoaia şi au sustras mai multe bunuri în valoare de circa 1.400 lei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre două chiuvete de inox, un raft de inox, circa 200 de farfurii întinse din inox, 10 scaune, 12 senzori de mișcare, 4 senzori pentru detectarea fumului și 6 senzori de detectare a unor defecțiuni la curentul electric, un capac de inox care a fost rupt din sudură de la un vas de fierbere sub presiune şi 5 blaturi din tablă de inox care acopereau mesele de lucru aflate în bucătărie.

“Centrul de Agrement Bucșoaia nu este prevăzut cu vreun sistem de pază, doar clădirea cu două nivele folosită drept cantină este prevăzută cu sistem de alarmă, dar care nu se afla în funcțiune de circa 2-3 săptămâni” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Acum poliţiştii încearcă să identifice autorii faptelor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de