Gospodarie amenintata de flacari sambata seara la Preutesti, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit pe parcursul serii de sâmbătă cu două autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară din satul Basarab, comuna Preutești.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, la sosirea pompierilor ardeau casa și bucătăia de vară din curtea gospodăriei existând oricând pericolul de propagare a incendiului la două adăposturi de animale și o locuință din vecinătate.

În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor flăcările au transformat în scrum casa, construită din lemn, cu acoperiș din carton asfaltat și tablă şi bucătăria de vară, pe o suprafață de 60 de metri pătrați, reşinduse totuşi oprirea propagării incendiului la adăposturile de animale și casa vecină.

Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti iar din primele cercetări rezultă că incendiul a izbucnit ca urmare a efectului termic produs de un coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile aflate în apropiere, ne-au mai spus sursele citate.


Intră acum și în grupul de