USV ii provoaca pe liceeni sa participe la un concurs de proza SF. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Centrul de Educaţie Nonformală „Civitas Solis”, Societatea Ştiinţifică „CYGNUS” şi Palatul Copiilor din Suceava organizează în perioada 15 aprilie – 15 mai 2012, un concurs de proză SF adresat elevilor de liceu, se arată pe site-ul instituţiei de învăţământ superior din suceava.

„Literatura ştiinţifico-fantastică a forţat graniţele imaginaţiei încă din cele mai vechi timpuri şi continuă să facă acest lucru şi astăzi, în plină eră de inovaţie tehnologică. Unde îşi mai găseşte loc imaginaţia? Şi mai cu seamă, unde îşi mai găseşte loc literatura într-o lume în care tehnologicul pare să pună stăpânire pe uman? Concursul se adresează tuturor elevilor interesaţi de literatura de anticipaţie, cu o bogată imaginaţie şi cu talent literar. *Tema concursului: VIITORUL PIERDUT. România în context post-apocaliptic. De la societatea supratehnologizată, înapoi la natură*”, se explică pe site-ul USV.

Conform aceleiaşi surse, elevii trebuie să elaboreze o lucrare de ficţiune de maximum patru pagini, care să abordeze tema menţionată mai sus. Lucrările câştigătoare vor fi premiate şi publicate. Premiile (însoţite de diplomă) vor consta în produse şi cărţi.

Lucrarea fiecărui elev trebuie să poarte avizul cadrului didactic coordonator care va primi cu această ocazie o adeverinţă de participare. Pentru întrebări suplimentare elevii interesaţi au la dispoziţie adresa de e-mail – [email protected].

Calendarul Concursului:

15 Aprilie – termenul limită pentru trimiterea lucrărilor;

30 Aprilie – anunţarea finaliştilor;

15 Mai – festivitatea de premiere.


Intră acum și în grupul de