Peste 11.000 de pachete de tigari, confiscate de la un ucrainean in Vama Siret

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret, judeţul Suceava, au reuşit, pe parcursul dimineţii de marţi, o captură impresionantă de ţigări de contrabandă de la un traficant ucrainean.

Potrivit datelor pe care le deţinem, contrabandistul are 47 de ani şi a intrat în Vama Siret la volanul unui microbuz marca Fiat.

„După controlul documentelor de călătorie, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra persoanei şi mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în podeaua microbuzului, peste 11.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, provenite din Ucraina şi Republica Moldova”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

Produsele din tutun în valoare de aproape 14.000 de lei au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul s-a ales cu amendă în valoare de 10.000 lei.

În plus, a mai adăugat Ilie Poroch, autoturismul traficantului ucrainean în valoare de circa 85 de milioane de lei vechi a rămas în posesia organelor de control, deoarece avea confecţionat un locaş special amenajat destinat transportului ţigărilor, iar poliţiştii de frontieră au luat măsurile necesare pentru anularea vizei de intrare în România a cetăţeanului ucrainean.