Aproape 7.000 de copii au fost inscrisi, pana acum, in clasa pregatitoare si clasa intai, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Înscrierea elevilor în clasa pregătitoare şi în clasa întâi în judeţul Suceava se derulează conform calendarului, astfel încât, până în prezent, sunt cuprinşi în evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava peste 6.805 copii (2.805 la clasa pregătitoare şi peste 4.200 la clasa I), a informat inspector general adjunct al IŞJ Suceava, Vasile Monacu.

“Pe data de 16 martie 2012, se încheie prima etapă a înscrierilor, iar la nivel de judeţ pentru clasa pregătitoare avem înscrişi peste 2.500 de copii la clasa pregătitoare şi peste 4.200 la clasa I. După recensământul realizat de instituţia noastră, la acest moment, avem peste 60% de elevi înscrişi în clasa I, şi peste 50 % elevi înscrişi la clasa pregătitoare”, a declarat Vasile Monacu.

Reamintim că înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I se face în patru etape succesive, prima având loc în perioada 5-16 martie 2012 (au fost înscrişi copii care au solicitat înscrierea la şcoala de circumscripţie).

Etapa a II-a va avea loc în perioada 20-27 martie 2012 şi este destinată înscrierii copiilor care solicită înscrierea la o altă unitate şcolară decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere după repartizarea copiilor din circumscripţia şcolară a unităţii de învăţământ solicitate.

Etapa a III-a urmează a se desfăşura în perioada 23-25 aprilie 2012, perioadă în care vor fi înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri, sau cei care nu au participat la nicio etapă de înscriere şi, în această etapă, solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Precizăm că ultima etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 2-9 mai 2012, şi va fi dedicată înscrierii copiilor care nu au participat la etapele anterioare, sau nu au fost înmatriculaţi, din diferite motive.


Intră acum și în grupul de