A crescut ingrijorator numarul imbolnavirilor cu rubeola, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Numărul îmbolnăvirilor cu rubeolă a crescut îngrijorător la nivelul judeţului Suceava, de la 108 cazuri înregistrate până luni, 12 martie 2012, la 135 de cazuri înregistrate marţi, 13 martie 2012, majoritatea depistate în zona Fălticeni şi Suceava, a informat Adrian Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc marţi.

„Din cele 135 de cazuri câte avem până în momentul de faţă, 80 sunt la persoane de sex masculin, iar 55 la persoane de sex feminin. Cel mai în vârstă pacient este un tânăr de 26 de ani. S-au depistat 25 de cazuri la Colegiul Agricol Fălticeni, 36 de îmbolnăviri la Colegiul Tehnic << Mihai Băcescu >> , 6 la Colegiul Naţional << Nicu Gane >> Fălticeni şi 20 la Grupul Şcolar Liteni. La Suceava, cele mai multe îmbolnăviri cu rubeolă se înregistrează la Colegiul Naţional << Ştefan cel Mare >> , acolo unde au fost constatate 5 cazuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Acesta a explicat că rubeola este o boală infectocontagioasă produsă de un virus cu transmitere aerogenă, transmisibilă prin strănut, tuse, vorbire, consum de alimente şi lichide în comun.

Reprezentantul DSP sfătuieşte cadrele didactice să evite în această perioadă organizarea de serbări şi activităţi colective, mai ales în zonele vizate. El a arătat că au fost înregistrate: 88 de cazuri la Fălticeni, 28 la Suceava, 9 la Rădăuţi, 8 la Câmpulung şi 2 la Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de