Conducerea Primariei Suceava propune reacordarea de burse elevilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene are intenţia de a reintroduce bursele pentru elevii din ciclul gimnazial şi liceal al unităţilor educaţionale de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit declaraţiilor făcute de edilul şef al Sucevei, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, propunerea va fi discutată în cadrul şedinţei Consiliului Local de la finele lunii martie.

“În cadrul şedinţei voi propune un proiect de hotărâre prin care Primăria să acorde 1.000 de burse elevilor suceveni, fiind vorba despre burse de performanţă, de merit, de studiu şi sociale care vor fi acordate pentru perioadele februarie – iunie şi septembrie – decembrie”, a declarat primarul Ion Lungu.

Conform proiectului, bursa de performanta ar urma să se ridice la valoarea de 100 de lei pe lună, cea de merit la 80 de lei, iar cele de studiu şi sociale la cuantumul de 60 de lei pe lună. Întregul efort financiar ar implica alocarea de la bugetul local a sumei de 3 miliarde de lei vechi.

“Pentru ca elevii să intre în posesia burselor, trebuie să îndeplinească anumite condiţii, în primul rând toţi trebuie să aibă nota 10 la purtare şi nu se poate primi decât o singură bursă, cea în valoarea cea mai mare, chiar dacă un elev întruneşte parametrii pentru două categorii”, a mai adăugat edilul şef al municipiului Suceava, Ion Lungu.

Bursele de performanţă se vor acorda celor care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şcolare naţionale şi internaţionale, cele de merit pentru cei cu rezultate deosebite la nivel judeţean şi au media generală minim 8,50 , cele de studiu şi cele sociale pentru cei cu minim 7,00 media generală, iar venitul pe ultimele trei luni de zile pe membru de familie nu trebuie să fie mai mare decât cel al venitului mediu pe economie.


Intră acum și în grupul de