Luna martie aduce noi locuri de munca la AJOFM pentru sucevenii interesati


Intră acum și în grupul de

Luna martie vine cu veşti bune pentru sucevenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. La nivelul AJOFM Suceava, au ajuns mai multe solicitări pentru identificarea de angajaţi atât de la societăţi comerciale din judeţ cât şi din spaţiul economic european.

„Pentru această perioadă, avem oferte pe plan local în domeniul comerţului ca lucrător comercial, director magazin, manipulant, şofer autocamion sau paznic, în domeniul industrial se caută ingineri mecanici, ingineri proiectanţi în construcţii, croitori, fierari betonişti sau confecţioner articole din carton, în domeniul serviciilor mecanici auto, electricieni auto, tinichigiu carosier, vopsitor auto, ospătari şi muncitori necalificaţi pentru colectarea deşeurilor sau amenajare zonă verde”, ne-a declarat Aurelia Focşa, director executiv al AJOFM Suceava.

Ofertele în spaţiul economic european vizează calificări specifice şi cunoştinţe de limbă pentru a putea obţine un contract de muncă în Germania ca vânzător produse agricole, bucătar, cameristă, ajutor bucătar sau ajutor în gastronomia de sistem, pentru asistent medical în Belgia, medic specialist psihiatru şi lucrător calificat în ferme în Danemarca sau pentru instructor de scufundări în Italia.

La finele lunii februarie, judeţul Suceava înregistra o rată a şomajului de aproape 5% în uşoară creştere faţă de cifra înregistrată în luna ianuarie trecută, menţinând judeţul nostru sub rata medie a şomajului pe ţară.


Intră acum și în grupul de