Senatorul Gavril Mirza avertizeaza: „Precedentul creat la Targu Mures este extraordinar de periculos” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii USL vor depune moţiune de cenzură dacă se va adopta HG de înfiinţare a Facultăţii de Medicină în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, este de părere senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza. „Cred că vom reveni în Parlament pentru că ceea ce s-a întâmplat la Guvern cu Hotărârea de Guvern privind Facultatea de Medicină în limba maghiară la UMF Târgu Mureş ne determină să depunem o moţiune de cenzură pentru nerespectarea Legii educaţiei. Şi aşa această lege a fost adoptată prin angajarea răspunderii şi s-au făcut discriminări pozitive pentru o minoritate, pe baza şantajului UDMR. Nu ştim unde vor merge cedările PDL pentru UDMR”, a spus parlamentarul social-democrat în conferinţa de presă susţinută joi la sediul PSD Suceava.

Mîrza a arătat că USL va depune moţiune de cenzură şi va reveni în Parlament cu ocazia dezbaterilor şi a votului după care va continua protestul dacă revendicările nu vor fi soluţionate. „Precedentul creat la Târgu Mureş e extraordinar de periculos, iar o segregare pe criterii etnice care a mai fost în 1938 în Cluj şi a dat naştere Mişcării Legionare. Nu putem admite la nesfârşit şantajul unei minorităţi, chiar daca ea e UDMR”, a spus senatorul PSD.

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, consideră surprinzătoare intervenţia senatorului Gavril Mîrza în problemele legate de UMF Târgu Mureş. “Probabil, în calitatea lui de rector al Universităţii CUASC Cajvana, este persoana cea mai legitimă din USL Suceava să abordeze probleme de învăţământ universitar”, a declarat Onofrei.

Mîrza a mai precizat că opoziţia va merge în Parlament şi la dezbatere revenirii salariilor bugetarilor pentru că această măsură trebuia luată încă din data de 1 ianuarie 2011, conform deciziei Curţii Constituţionale.

Senatorul PSD a adăugat că în România se iau măsuri doar după „cum vor muşchii unui singur om” şi a menţionat că preşedintele Traian Băsescu nu vedea, în ianuarie 2012, nici o posibilitate pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, dar că „atunci când a vrut a văzut că sunt bani”.

Mîrza a apreciat că bani pentru salariile bugetarilor au existat şi există, dar că PDL trebuie să înceteze să fure. „Banii sunt. Să înceteze ei cu furturile din ţară şi vor fi şi bani. Numai dacă se opreşte furtul vor fi bani pentru salarii sau pentru sănătate, acolo unde este minunatul domn Duţă care fură prin firme portocalii”, a declarat Mîrza.


Intră acum și în grupul de