Investitori israelieni, interesati sa comercializeze produse traditionale bucovinene in Tel Aviv si Haifa (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Este o solicitare mare de produse tradiţionale din partea unor israelieni cu rădăcini în nordul ţării, din Rădăuţi, Dorohoi sau Fălticeni”, a declarat, vineri, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, la deschiderea Târgului AgroExpo Bucovina, arătând că o delegaţie de investitori din Israel a venit la acest târg pentru a discuta cu producătorii din zonă în vederea deschiderii de magazine de comercializare a acestor produse în Tel Aviv şi Haifa.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, un prim magazin ar urma să fie deschis în Tel Aviv, iar dacă acest proiect este de succes, urmează să fie deschis un altul în Haifa. Flutur a mai declarat că Asociaţia „Produs în Bucovina” ce reuneşte producătorii de produse tradiţionale din judeţul Suceava este pregătită pentru a deschide un astfel de magazin în afara Europei după ce magazine similare au fost deschise în Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia şi Cipru. „Investitorii au venit să vadă standurile Asociaţiei şi să discute cu furnizorii despre asigurarea continuităţii aprovizionării”, a mai spus preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a îndemnat producătorii agricoli prezenţi la târg să se asocieze, subliniind că Asociaţia „Produs în Bucovina” este una din poveştile de succes ale asocierii producătorilor. El a mai recomandat producătorilor din Bucovina să pună în valoare şi flora spontană din zonă cum ar fi fructele de pădure, ciupercile sau plantele medicinale.

Flutur a mai anunţat, vineri, că în Asociaţia „Produs în Bucovina” s-au înscris şi producătorul de îngheţată Betty Ice din Suceava şi producătorul de bere Bermas SA Suceava.

Asociaţia „Produs în Bucovina” a fost înfiinţată în urmă cu trei ani la iniţiativa Consiliului Judeţean Suceava având ca scop promovarea şi comercializarea produselor tradiţionale din zonă.


Intră acum și în grupul de