Actualul si fostul rector al USV pleaca saptamana viitoare in Olanda. Afla aici scopul deplasarii


Intră acum și în grupul de

O delegaţie condusă de rectorul Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, se va deplasa în perioada 20-22 martie 2012, în Olanda, acolo unde va avea o serie de întâlniri cu echipa de conducere a Universităţii din Maastricht, informează într-un comunicat de presă, Aurora Adina Ignat, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit acesteia, din delegaţie va face parte prof. dr. ing. Adrian Graur, preşedintele Consorţiului Universitar Bucovinean (înfiinţat în anul 2011, reunind trei instituţii de învăţământ superior din Suceava şi Cernăuţi) şi al Consorţiului Universităţilor din Republica Moldova – Romania – Ucraina, alături de prorectorul cu activitatea ştiinţifică, prof. Mihai Dimian. Delegaţiei sucevene i se va alătura si Peter Oostveen, vechi prieten al universităţii sucevene.

„Ideea acestei colaborări a aparţinut prof. Adrian Graur şi această întâlnire reprezintă o continuare a demersurilor iniţiate la finalul anului 2011 de fostul Rector al Universităţii << Ştefan cel Mare >> din Suceava. Pe agenda întâlnirilor este inclusă perfectarea unor acorduri de colaborare în domeniul studiilor doctorale şi postdoctorale, precum şi iniţierea discuţiilor privind colaborarea în privinţa programelor de studii comune şi a posibilităţilor de participare la viitoare investiţii”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de