Fostul prefect interimar al judetului Suceava, Ovidiu Doroftei, propunerea PNL Suceava pentru functia de primar al municipiului resedinta de judet


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect interimar al judeţului Suceava, Ovidiu Doroftei, ar urma să fie desemnat, duminică, drept candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, conform unor surse liberale prezente la ultima sedinta a Biroului Permanent Judetean al PNL Suceava.

În urma unui vot consultativ dat în cadrul Biroului Judeţean al PNL Suceava, Ovidiu Doroftei a obţinut un numar de 5 voturi, in timp ce concurentul său direct, vicepreşeditnele PNL Suceava, Ilie Niţă a obţinut cu un vot in plus.

La scrutinul din interiorul PNL Suceava au mai participat si consilierii locali liberali Vasile Mocanu si Corneliu Vornicu, acestia neadunând un număr prea mare de voturi.

În aceste condiţii, când Ilie Niţă este cercetat penal pentru furt si are un trecut politic destul de sinuos fiind pe rând, preşedintele PD Suecava si apoi al PRM, din ambele funcţii plecând in urma unor scandaluri de pomină, este foarte probabil că Doroftei va fi opţiunea PNL Suceava pentru candidatura la funcţia de primar al Sucevei.

Ovidiu Doroftei a fost timp de cateva luni, în toamna anului 2008, prefect interimar al judeţului Suceava, în perioada în care liderul judeţean al PNL, Alexandru Băişanu a candidat fără succes pentru Camera Deputaţilor.

După ce a fost înlocuit din funcţia de prefect Doroftei l-a ajutat pe Alexandru Băişanu să devină preşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PNL, după care a plecat timp de trei ani in Anglia, la muncă.

La plecare, Doroftei a lăsat să se înţeleagă că nu mai este în relaţii foarte bune cu Băişanu, deşi deţinea 5 % din acţiunile de la firma părinţilor lui Alexandru Băişanu, care deţine licenţa pentru televiziunea PLUS TV.


Intră acum și în grupul de