Gheorghe Flutur: “Zona Metropolitana este primul pas pentru ca Suceava sa devina capitala unei regiuni” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prezent la cea de-a doua şedinţă a consilierilor Zonei Metropolitane, care a avut loc pe parcursul zilei de vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că acest tip de asociere este primul pas pe care locuitorii acestui judeţ l-au făcut pentru ca Suceava să devină în viitor capitala unei regiuni.

Şeful executivului judeţean a ţinut să-i felicite pe toţi cei care au avut curajul să adere la Zona Metropolitană, dar şi-a exprimat în acelaşi timp şi dezamăgirea că localitatea Şcheia nu a înţeles importanţa participării sale la această asociere.

“Uitându-mă la această asociaţie, Zona Metropolitană, mă gândesc că la anul pe vremea asta, vom discuta despre o regiune nouă. Următorul pas este să lucrăm pragmatic şi organizat pentru a putea vedea întregul. Nu uitaţi că Europa este o comunitate a regiunilor şi tot mai mult ni se cere să ne unim şi să stabilim strategii comune, nu fărâmiţate şi ineficiente. Îmi exprim regretul că cei de la Şcheia nu sunt aici, dar vă asigur că vor veni şi ei”, a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai ţinut să-i asigure pe toţi cei prezenţi de întregul sprijin al administraţiei judeţene în toate proiectele pe care Zona le va derula pentru că nu este decât de câştigat de ambele părţi şi mai ales pentru locuitorii din comunele care au aderat, pentru producătorii agricoli care trebuie să se bucure de un statut favorizat.

“Toţi primarii din localităţile care fac parte din Zona Metropolitană trebuie să intre într-un parteneriat şi să-i solicite edilului municipiului Suceava să ofere spaţii de desfacere amenajate pentru producătorii agricoli autohtoni cum se întâmplă în alte judeţe ale ţării fără a face discriminări. De ce să vină ăla din Buzău sau din altă parte şi să nu fie prezent ţăranul din Zona Metropolitană primul şi să aibă în piaţa centrală o poziţie privilegiată pentru a-şi vinde produsele”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de