Uitate o vreme, pietele sucevene se bucura din nou de atentia Primariei Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Privirile conducerii administraţiei publice locale sucevene s-au reîntors în acest an asupra pieţelor agro-alimentare de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Uitate pentru o vreme destul de lungă, atât timp cât a durat modernizarea Complexului Comercial Bazar Suceava, acum aceste locaţii vor beneficia din nou de atenţia municipalităţii.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri la sediul Primăriei Suceava edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a recunoscut faptul că în ultimii ani întreaga atenţie a fost îndreptată către Bazar dar lucrările s-au apropiat de final şi odată cu introducerea sistemului de încălzire (care se speră a fi realizat cu fonduri elveţiene anul acesta) acolo lucrările s-au terminat.

Lungu a spus că se are în calcul reabilitarea zonei comerciale din Piaţa Mică a oraşului iar în paralel refacerea structurii de acoperire a Pieţei Mari din centrul oraşului care prezintă numeroase fisuri.

„Pe lângă lucrările ce vor fi efectuate în piaţa din George Enescu o atenţie deosebită se va acorda Pieţei Mari care are mari necazuri cu acoperişul. Mai exact, pur şi simplu plouă în piaţă şi trebuie refăcut acoperişul dar lucrările vor cuprinde o reabilitare generală a imaginii pieţei care e prevăzută a se finaliza în 18 luni” a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Proiectul privind reabilitarea Pieţei Mari se ridică la valoarea totală de 10 miliarde de lei vechi din care Primăria speră să realizeze anul acesta măcar jumătate.


Intră acum și în grupul de