Prefectura pregateste alegerile locale din luna iunie din judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 1.500 de consilieri locali şi 36 de consilieri judeţeni vor fi aleşi in acest an la alegerile locale din luna iunie din judeţul Suceava, după Cuma fost stabilit a stabilit, prin ordin, de prefectul judeţului Sorin Arcadie Popescu.

Reprezentantul Guvernului in judetul Suceava a mai dispus vineri şi constituirea Comisiei tehnice judeţene şi Grupului tehnic de lucru pentru alegerile locale.

Prefectura Suceava a anunţat, vineri, că a început procedurile privind organizarea alegerilor locale din 10 iunie, iar prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a emis un ordin pentru constituirea Comisiei tehnice judeţene, pentru coordonarea autorităţilor din judeţ ce au atribuţii în domeniul alegerilor locale, iar printr-un alt ordin s-a înfiinţat Grupul tehnic de lucru, pentru urmărirea şi soluţionarea operativă a problemelor curente din circumscripţia electorală judeţeană Suceava.

Totodată, prefectul a stabilit, prin alte două ordine numărul membrilor fiecărui consiliu local, din cele 114 unităţi administrativ teritoriale din judeţ, cât şi numărul membrilor Consiliului Judeţean Suceava.

Sursa citată subliniază că numărul membrilor fiecărui consiliu local s-a stabilit, în funcţie de numărul locuitorilor comunei, oraşului sau municipiului, raportat de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava pentru data de 1 iulie 2011.

Astfel, în cele 114 consilii locale vor fi aleşi, în data de 10 iunie un număr total de 1.528 de consilieri locali, iar la Consiliul Judeţean Suceava vor fi 36 de consilieri judeţeni.

Prefectura Suceava menţionează că alegerile pentru consilieri, pentru primari şi pentru preşedintele Consiliului judeţean Suceava sunt valabile, indiferent de numărul alegătorilor care vor participa la vot.

Pentru funcţiile de Preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi de primari, va fi declarat ales candidatul care va întruni cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin.


Intră acum și în grupul de