Controale pe cursurile raurilor din judetul Suceava pentru prevenirea inundatiilor


Intră acum și în grupul de

În perioada 27 martie – 6 aprilie a.c., în judeţul Suceava se va desfăşura o verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şanţuri şi rigole în localităţi, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, în acest scop, a fost constituită o comisie prin Ordinul nr.102/16.03.2012 al prefectului judeţului Suceava, care este compusă din specialişti ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, ai Administraţiei Bazinale de Apă “SIRET„Bacău, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Regional Suceava şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” al judeţului Suceava.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a convocat luni membrii comisiei la sediul Instituţiei Prefectului, în vederea stabilirii tuturor detaliilor privind verificările programate. Sunt vizate cursurile de apă Suceava, Bistriţa, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Sadova, Moldova, Izvorul Giumalăului, Suha, Suha Mare, Suha Mică, cât şi afluenţii acestora.

“Se va verifica în principal existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor. Pentru deficienţele constatate, comisia va dispune măsuri şi va stabili responsabilităţi, astfel încât orice pericol să fie îndepărtat imediat în vederea diminuării efectelor unor eventuale inundaţii în această primăvară”, arată prefectul Sucevei în comunicatul de presă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu atrage atenţia asupra faptului că, acolo unde nu vor fi respectate măsurile şi termenele stabilitate pentru remedierea deficienţelor, reprezentanţii Comisariatului Regional Suceava al Gărzii de Mediu vor aplica sancţiuni celor cu responsabilităţi în salubrizarea cursurilor de apă.


Intră acum și în grupul de