La final de mandat, Lungu promite apa si canalizare locuitorilor din Itcani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După o lungă perioadă de aşteptare, se pare că şi locuitorii din cartierul Iţcani al municipiului reşedinţă şi judeţ se vor bucura de avantajele reţelelor de apă şi canalizare.

Potrivit edilului şef al Sucevei, Ion Lungu, în acest sens se doreşte implementarea celei de-a doua etape a proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare derulat pe raza oraşului.

“Dacă în prima etapă a proiectului de apă s-a acordat o atenţie mai mare pe reabilitarea reţelelor existente, acum se va pune accentul pe extinderea acestora mai ales în zona cartierului Iţcani, tăiat de pe listă în 2005. Este vorba de o lucrare ce se întinde pe o distanţă de peste 30 de kilometri şi acoperă toate străzile din cartierul Iţcani, dar şi în alte zone ale oraşului ca Tătărani, Autoservice sau Lanişte”, a declarat primarul Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri.

Conform afirmaţiilor şefului administraţiei publice locale, după implementarea celei de-a doua etape a proiectului care se ridică la o valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, vom avea în Suceava un procent de 96% dintre cetăţeni racordaţi la reţelele de apă şi canalizare.

Dacă în urma licitaţiilor pentru atribuirea lucrărilor, ce vor avea loc, la începutul lunii aprilie, nu vor exista contestaţii, se va trece efectiv la treabă, cel mai repede în a doua jumătate a lunii august.


Intră acum și în grupul de