Dontu: „Este exclusa prezenta lui Ion Lungu intr-o functie de viceprimar in mandatul viitor, daca va castiga Baisanu”


Intră acum și în grupul de

Conferinţă de presă la sediul PSD Suceava

Ovidiu Donţu, preşedinte executiv al PSD Suceava:

“Exista un lant de absortie a fondurilor europene care trebuie ajutat de stat sa functioneze. Factorul politic vad ca isi asuma fondurile europene. Oameni politici aflati vremelnic la putere, lasati lantul de absorbtie sa fuctioneze! Cine clameaza ca a adus fonduri europene nu are dreptate.

Influenta factorilor politici asupra absorbtiei fondurilor europene este una nociva. S-a schimbat gradul de saracie al unor localitati pentru a se accesa fonduri. E toxic. La presiunea primarilor, hotararea de guvern cu marirea gradului de saracie a fost abrogata. Asta nu duce la absorbtia fondurilor europene.

Acu 4 ani ii spuneam lui Lungu despre risipa banului public. Constat ca tot ce am spus atunci este confirmat de institutii publice, necontrolate de opozitie.

Curtea de Conturi a Romaniei spune ca Suceava e pe locul I la risipa banului public. E inacceptabil. Suceava e in topul facturillor umflate. Am adrese prin care mi s-a refuzat accesul la informatiile publice. Procesul cel mai important pe care il vom face cu Lungu e cel de pe 10 iunie.

Luni, va incepe dezbaterea pentru lista de consilieri locali pentru Suceava. Fiecare membru PSD va fi chemat sa isi voteze, in interiorul partidului, consilierii.

Discutiile privind lista de consilieri locali ai USL Suceava nu au inceput. Avem un protocol local care face referire la sondaje de opinie.

Este exclusa prezenta lui Ion Lungu intr-o functie de viceprimar in mandatul viitor, daca va castiga Baisanu. Un viceprimar va fi PNL si celalalt PSD.”


Intră acum și în grupul de