Noi investitii straine vor completa zona de agrement a orasului Gura Humorului. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Actuala zonă de agrement a staţiunii Gura Humorului va fi completată cu noi investiţii. Potrivit, primarului Marius Ursaciuc, în zona de agrement a oraşului, alături de pârtia de schi cât şi de complexul sportiv ce cuprinde şi piscine, se va construi, în parteneriat public-privat, un aqua-parc acoperit. Edilul-şef humorean a spus că o firmă cu capital polonez, finlandez şi lituanian, Aqua Arena Bucovina, şi-a exprimat intenţia de a prezenta în scurt timp un plan de afaceri şi schiţa de proiect pentru această investiţie ce ar urma să înceapă în această toamnă.

El a precizat că în zonă urmează să se construiască un aqua-parc complet acoperit, cu un luciu de apă de 650-700 mp cu o capacitate de 400 de locuri, tematica fiind un paradis tropical cu o temperatură constantă pe tot timpul anului de 31 de grade Celsius unde, pentru divertisment, vor fi simulate chiar şi furtuni tropicale. Totodată, firma ce va intra în acest parteneriat public-privat va construi şi un hotel cu 105 camere.

Acest aqua parc este unul dintre obiectivele de colaborare conform protocolului încheiat anul trecut între Gura Humorului şi staţiunea poloneză Puck de la Marea Baltică unde funcţionează un complex acvatic similar, investiţia fiind de peste 25 de milioane de euro.

Ursaciuc a mai declarat că un investitor din Elveţia a obţinut certificatul de urbanism pentru un parc de aventură tot în Gura Humorului, acesta urmând să fie amenajat pe o suprafaţă de 6000 de metri pătraţi. Aceeaşi firmă va construi şi un teren de mini-golf, a mai spus primarul, care a precizat că acesta va fi finalizat în acest an. El a precizat că un investitor german va construi până în primăvara anului viitor un roller coaster, care va fi amplasat pe un traseu spectaculos, în paralel cu pârtia de sanie din zonă. „Acest roller coaster ar putea să fie funcţional în primăvara anului viitor”, a mai spus Ursaciuc.

El a subliniat că Gura Humorului este un punct de atracţie pentru turişti şi că noile facilităţi care vor fi construite vor determina ca un număr mai mare de turişti să vină şi să petreacă şi mai mult timp în zonă.


Intră acum și în grupul de