Doua noi proiecte in turism in Bucovina urmeaza a fi lansate de Gheorghe Flutur. Afla aici despre ce este vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul Consiliului Judeţean de Coordonare al PDL Suceava că scoaterea din anonimat a Bucovinei şi a Sucevei a fost un capitol dominant al mandatului său de preşedinte al CJ Suceava. „Bucovina nu e a mea. Sunt şi eu un boţ de humă din Bucovina. Faptul că am reuşit să facem un brand cu care ne mândrim e o realitate pe care adversarii politici o recunosc, chiar dacă o fac cu greu”, a spus Flutur.

El a anunţat că urmează să lanseze două noi proiecte, unul dintre ele privind promovarea turismului ecologic „Ai verde-n Bucovina”, care înseamnă că fiecare turist este aşteptat „cu semaforul pe verde” în Bucovina pentru a se simţi bine aici şi că vor fi încurajate toate formele de turism, de la turismul de aventură, la turismul religios sau la cel de familie.

El consideră că cele trei staţiuni montane, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei vor putea să vândă la pachet oferte turistice comune astfel încât cei care vin în zonă să aibă activităţi diverse timp de cel puţin două săptămâni, de la vizitarea mănăstirilor, la urcatul pe Masivul Rărău, sau la turismul balnear. Flutur a mai spus că una din resursele importante ale judeţului Suceava este peisajul, această resursă nefiind valorificată la potenţialul dorit.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a mai spus că un alt proiect pe care vrea să-l lanseze este „Acasă la cel mai mare român” care să pună în valoare moştenirea lui Ştefan cel Mare. El a arătat că la Putna urmează să fie înfiinţată, în cadrul proiectului o „şcoală ştefaniană”, iar municipiul Suceava care este „Leagănul Muşatinilor” pune în valoare Cetatea de Scaun, Curtea Domnească şi Hanul Domnesc, iar centrului oraşului i se va da o amprentă medievală.


Intră acum și în grupul de