Luna viitoare, va fi inaugurat primul tronson al partiei de schi de pe Rarau

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, a anunţat, vineri, că luna viitoare, va fi inaugurat primul tronson al pârtiei de schi care se construieşte în zona Masivului Rărău, lucrările fiind realizate în proporţie de 90 la sută.

Potrivit edilului-şef câmpulungean, prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost alocată, miercuri, suma de 7 milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, banii urmând să fie folosiţi, în special pentru decontarea de lucrări executate şi pentru achiziţionarea de instalaţii necesare.

Şerban a precizat că de săptămâna viitoare, pentru că vremea permite, vor fi reluate lucrările. „Lucrarea continuă. Este un proiect de suflet al meu şi dorit de câmpulungeni, proiect pentru care am început demersurile din 2006 şi care acum prinde contur”, a spus primarul municipiului de la poalele Rarăului.

Traseul pârtiei de schi, investiţie de 20 de milioane de euro, se va desfăşura începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă. Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.

Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară.

Primul tronson al pârtiei are o lungime de trei kilometri, urmând ca apoi să fie începute lucrările la cel de-al doilea tronson, cu o lungime de 1,4 kilometri. “Această investiţie va avea un impact pozitiv din punct de vedere economic şi social atât pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, cât şi pentru zonele turistice învecinate”, a spus Şerban.

Lucrările la această pârtie de schi sunt realizate de un consorţiu de firme din care face parte firma italiană Leitner, furnizor de echipamente de transport pe cablu. Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost declarat staţiune turistică de interes naţional în anul 2005.