Prefectul Sorin Popescu asigura ca biletele de tratament pentru pensionari vor fi repartizate intr-un mod transparent


Intră acum și în grupul de

Judeţului Suceava i-au fost repartizate în acest an un număr de 5009 bilete de tratament, ce sunt distribuite prin Casa Judeţeană de Pensii, mai mult cu 61 faţă de anul 2011, când au fost alocate sucevenilor 4948 de bilete, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Potrivit sursei citate, repartizarea biletelor în acest an a început în data de 19 martie, iar până în prezent, au fost valorificate 332 de bilete, repartizate în trei serii.

“Menţionăm că au fost aprobate noile criterii de acordare a biletelor de tratament pentru anul 2012, conform cărora contravaloarea biletului de tratament pentru pensionari rămâne 50% din valoare pensiei. Totodată, conform acestor dispoziţii nu mai pot beneficia de bilete de tratament persoanele neasigurate, soţi/soţii ale pensionarilor, copii minori ai asiguraţilor şi pensionarilor.

Vor putea beneficia de gratuitate persoanele cu handicap, refugiaţii, deportaţii politic, veteranii şi invalizii IOVR, asiguraţii cu accidente de muncă şi boli profesionale”, a declarat prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o joi cu membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Suceava.

Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu a asigurat membrii acestui comitet că biletele de tratament vor fi repartizate în transparenţă totală şi doar în baza criteriilor stabilite de ministerul de resort.

Depunerea cererilor pentru acordarea biletelor de tratament a demarat la începutul anului, până în prezent fiind depuse cereri pentru staţiunile aflate în administrarea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, respectiv Nicolina, Amara, 1 Mai, Moneasa, Bala, Geoagiu, Pucioasa, Bizuşa, Sărata Monteoru cât şi pentru cele administrate de alte structuri, cum sunt Vatra Dornei, Covasna, Buziaş, Olăneşti, Bălţăteşti, Felix, Techirghiol, Eforie Nord, Slănic Moldova, Sângeorz, Căciulata, se mai arată în comunicatul Prefecturii Suceava.


Intră acum și în grupul de