Flutur: “Nu trece motiunea. A fost doar o dorinta a opozitiei de a pune bete in roate actualei puteri” (VIDEO)

Pe cei din opoziţie „îi trec fiori” când se gândesc că ar trebui să preia guvernarea, este de părere prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care consideră că moţiunea a fost doar o dorinţă a opoziţiei de a pune beţe în roate actualei puteri.

Liderul PDL a arătat joi, într-o conferinţă de presă, că moţiunea nu va trece întrucât opoziţia nu va reuşi să strângă numărul necesar de voturi, dar şi pentru că nu doresc să preia guvernarea acum. „Nu trece moţiunea, nu sunt motive să treacă. E uşor de vorbit de pe margine şi mai greu de guvernat. Realizează şi ei ce înseamnă să guvernezi acum”, a spus Flutur.

Flutur a mai declarat că nu l-a surprins înscrierea deputatului PDL de Suceava Eugen Uricec în PSD, dar a subliniat că în judeţul Suceava „PDL este pe plus” întrucât în acest mandat au intrat în PDL trei parlamentari care au fost aleşi pe listele PNL.

USL a depus, săptămâna trecută, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Moţiunea de cenzură, intitulată “Opriţi Guvernul şantajabil. Aşa nu, niciodată!”, este semnată de 116 parlamentari, numărul minim necesar pentru iniţierea acestui demers. Documentul are 15 pagini şi este structurat pe trei capitole.

Moţiunea de cenzură a fost citită luni seară în plenul Parlamentului, iar vineri, începând cu ora 9.00, vor avea loc dezbaterea şi votul. Parlamentarii PDL au păreri împărţite în privinţa moţiunii de cenzură a opoziţiei, unii având emoţii că aceasta ar putea trece de Parlament, în timp ce alţii exclud această variantă.