Aprecieri pozitive din partea oaspetilor germani ai pompierilor suceveni, la finele vizitei in judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Vizita de lucru a delegaţiei germane din regiunea Baden-Württenberg, oraşul Ulm, în urma invitaţiei lansate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceva, a luat sfârşit pe parcursul zilei de vineri.

Germanii au fost prezenţi la Suceava, timp de cinci zile, pentru a efectua un schimb de experienţă în domeniul situaţiilor de urgenţă, iar conform Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, în programul zilei de joi, s-a numărat vizita Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale municipiului Suceava şi comunei Bosanci.

„Oaspeţii pompierilor suceveni au fost primiţi de primarii celor două localităţi, Ion Lungu şi Anton Curic, cu care au purtat discuţii privind managementul situaţiilor de urgenţă. De asemenea, au avut ocazia de a cunoaşte componenţa echipajelor voluntare, istoria constituirii lor, precum şi misiunile principale pe care acestea le desfăşoară în raionul de intervenţie aferent”, ne-a declarat plt.maj. Alin Găleată, purtător de cuvânt în cadrul ISU Suceava care a mai adăugat că „şeful delegaţiei germane, Hansjorg Prinzig, comandant al unităţii de pompieri profesionişti din oraşul Ulm, a făcut aprecieri pozitive privind activitatea desfăşurată, fiind impresionat în mod special de sistemul de alarmare al municipiului Suceava, de istoricul pompierilor din Bosanci şi de buna organizare a celor două servicii voluntare”.


Intră acum și în grupul de