Weekend incarcat pentru politistii suceveni de la Serviciul Rutier


Intră acum și în grupul de

Mini-vacanţa de 1 Mai de care se bucură mulţi dintre suceveni şi care a început de vineri după-amiază a adus o sporire a numărului echipajelor de poliţie pe drumurile din judeţ pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

Cu toate acestea organele de ordine s-au confruntat cu numeroase probleme fiind vorba în special de conducerea autovehiculelor fără drept sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cea mai încărcată a fost ziua de sâmbătă. Pe parcursul acesteia, pe DJ 209K, pe raza comunei Marginea, un echipaj de poliţie a observat un autoturism care a oprit cu 50 m înainte de acesta, din care a coborât de la volan o persoană de sex masculin, care a trecut pe locul din dreapta faţă, iar la volan s-a urcat o persoană de sex feminin, continuând deplasarea.

„Autoturismul în cauză a fost oprit pentru control, moment în care conducătorul auto care posedă permis de conducere, a recunoscut ca s-a efectuat schimbarea la volan pe timpul cât acesta a fost oprit iar persoana din partea dreapta, un tânăr de 19 ani, din municipiul Rădăuţi, a recunoscut că el a condus autoturismul din comuna Volovăţ până la întrarea în comuna Marginea, circuland pe DJ 209K, fără a poseda permis de conducere şi fără a avea consimţământul proprietarului autoturismului” ne-a comunicat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Un alt şofer de 25 de ani a intrat şi el în atenţia oamenilor legii după ce a fost oprit în trafic de un echipaj rutier de la Poliţia Municipiului Fălticeni, în timpul supravegherii şi controlul traficului pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei. În acest caz organele de ordine au descoperit că tânărul conducător auto din comuna Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa figura cu permisul de conducere suspendat până la începutul lunii iunie.

Un echipaj rutier de la Poliţia Oraşului Gura Humorului, în timpul supravegherii şi controlul traficului rutier pe DJ 177C, pe raza comunei Valea Moldovei, a oprit pentru control autoturismul condus de un localnic de 28 ani. Acesta se plimba liniştit cu maşina chiar dacă consumase înainte cantitaţi însemnate de alcool şi chiar dacă nu deţine permis de conducere.

Tot sâmbătă Poliţia Municipiului Suceava, a fost sesizată cu privire la faptul că, pe strada Grigore Antipa din municipiul reşedinţă de judeţ a avut loc o tamponare iar unul din conducătorii auto este sub influenţa băuturilor alcoolice.

Echipajul deplasat la faţa locului a stabilit că vinovat de producerea accidentului este un localnic de 48 de ani care la efectuarea unui viraj, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a maşinii şi a intrat în coliziune cu alte 3 autoturisme care erau parcate.

Cu greu au putut înţelege ceva poliţiştii din explicaţiile şoferului vinovat iar după ce acesta a fost testat cu aparatul etilotest organele de ordine s-au lămurit şi de ce, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate au fost întocmite dosare de cercetare penală.


Intră acum și în grupul de