Fetita de 9 ani din Paltinoasa, in stare grava la spital, dupa ce a fost muscata de ciobanescul vecinului


Intră acum și în grupul de

O fetiţă de doar nouă ani din comuna Păltinoasa, judeţul Suceava, a ajuns marţi după-amiază, în stare gravă la spital, după ce a fost muşcată de câinele din rasa ciobănesc german al vecinului.

Din datele pe care le deţinem, tot necazul a venit după ce în jurul orelor 16:00, vecinul părinților minorei s-a apucat de arat în grădină și întrucât câinele său rasa ciobănesc german, care era pe teren îl încurca la arat, l-a mutat cu consimțământul tatălui minorei, în grădina acestuia și l-a legat cu lanțul de un stâlp la colțul casei.

Nimeni nu a anunţat-o şi pe fetiţă care a venit ulterior în grădina casei să se joace, iar la un moment dat s-a apropiat de câine. Animalul a tăbărât pur şi simplu pe victimă mușcând-o de unde a apucat.

„Auzind țipetele micuţei în ajutor a intervenit proprietarul câinelui care a luat animalul de pe fetiță și imediat a chemat ambulanța la fața locului. Minora a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Suceava unde a fost internată cu plăgi multiple mușcate la nivelul feței, brațului și membrului inferior stâng”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, care a adăugat că faţă de proprietarul câinelui se fac cercetări într-un dosar penal pentru „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui asupra unei persoane”.


Intră acum și în grupul de