Amenzi usturatoare pentru afisele electorale care vor fi lipite in locuri neautorizate, la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, face un apel către partidele politice din municipiu care, începând din data de 11 mai 2012, vor intra în campanie electorală, avertizând că aplicarea afişelor, a posterelor şi a anunţurilor publicitare politice în locuri neautorizate, se va lăsa cu sancţiuni.

“Aş dori ca de la începutul campaniei să transmit un mesaj în special partidelor politice, în ideea de a respecta regulile de bun simţ, în aşa fel încât această campanie să treacă cu câştig pentru partidele politice, însă să nu fie nici în dezavantajul locuitorilor Sucevei”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Lucian Harşovschi.

Apelul acestuia vine ca urmare a faptului că în anii trecuţi, afişele electorale au fost aplicate într-o manieră abuzivă pe stâlpii, coşurile de gunoi, la punctele de colectare a deşeurilor şi nu numai, din municipiul reşedinţă de judeţ. “Primăria Suceava, împreună cu Jandarmeria Română şi cu Poliţia Suceava vor avea grijă ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. În baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 98/2011, în care se prevede clar că afişarea în alte locuri decât în cele autorizate, fie că discutăm despre afişe electorale, postere sau bannere, se pedepseşte cu o amendă de la 50 la 1.000 lei pentru persoane fizice, respectiv cu sume cuprinse între 150 şi 1.500 în cazul persoanelor juridice”, a arătat Harşovschi.

În baza unei dispoziţii date de primarul Ion Lungu, Primăria Suceava va derula în zilele de miercuri şi joi montarea în oraş a 32 de locuri speciale pentru afişaj, destinate partidelor politice. “Încă din luna martie, Primăria Suceava a transmis o adresă către asociaţiile de proprietari prin care aceştia au fost notificaţi şi informaţi că nu vom elibera autorizaţii de construcţie, respectiv certificate de urbanism pentru meşuri şi bannere publicitare aplicate pe blocuri. Astfel de bannere vor putea fi afişate numai cu avizul asociaţiilor”, a adăugat viceprimarul.

El le urează succes competitorilor implicaţi în campania electorală, transmiţându-le că trebuie să respecte dreptul la opinie al cetăţenilor, dar şi curăţenia în municipiul Suceava.

Menţionăm câteva dintre cele 32 de puncte special amenajate pentru afişajul electoral: Piaţa George Enescu, str. Staţiunii (lângă magazinul alimentar – staţia maxi taxi), Intersecţia str. Mitropoliei cu str. “Ştefan cel Mare” (Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” – colţ intrare parc”), Piaţa Centrală, Bazarul Suceava (intrarea principală), Piaţa Burdujeni, Piaţa Iţcani, Gara Suceava Nord (Parc Gară), Cartierul Tineretului “Dealul Mănăstirii” etc.


Intră acum și în grupul de