Genko Med Grup SA Suceava va produce si suturi chirurgicale in cadrul fabricii de seringi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O nouă linie de producţie a fost inaugurată, miercuri, la fabrica de seringi care aparţine firmei cu capital italian Genko Med Grup SA din Suceava. Vicepreşedintele Genko Med Grup SA, Michele Spagnoli, a declarat după inaugurarea liniei de producţie de suturi chirurgicale că aceasta devine un punct forte al fabricii din Suceava.

El a spus că investiţiile făcute la Suceava vor continua şi că, în aceste momente dificile economice, firma menţine locurile de muncă şi va crea noi locuri de muncă. Spagnoli a subliniat că firma plăteşte toate contribuţiile către stat şi că deşi lucrează în România, vânzările în ţară sunt mici. „Vreau să vă spun că lucrăm în România, dar vindem puţin în România. Sper că noua guvernare va pune accent pe producătorii autohtoni şi nu pe importatori”, a spus vicepreşedintele grupului Genko.

Directorul fabricii din Suceava, Aurelian Mateiciuc, a declarat că noua linie de producţie a costat 2,5 milioane de euro fiind o concepţie a specialiştilor grupului. El a arătat că firma italiană a investit din 2007 până în prezent 6 milioane de euro în această fabrică şi că fabrica are 76 de angajaţi, dar că va putea crea cel puţin încă o sută de locuri de muncă în funcţie de răspunsul pieţei. Mateiciuc a mai declarat că firma urmează să deschidă o nouă linie de producţie, o noutate mondială, un trocar chirurgical, concept al specialiştilor firmei. „Suntem în faza de cerere de ofertă pentru matriţe”, a spus directorul fabricii.

La inaugurarea acestei linii de producţie au participat liderii USL Suceava, deputatul PSD Cătălin Nechifor şi liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, reprezentanţii firmei susţinând că au invitat toate autorităţile locale.

Nechifor a declarat că fabrica de seringi din Suceava este o investiţie serioasă şi că, într-o situaţie de criză financiară, ajutorul din partea statului trebuie să vină pentru produse tehnologice de vârf. „Avem un produs tehnologic de vârf şi e paradoxal că România nu poate să cumpere astfel de produse”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de