Batrana de 66 de ani prinsa la furat de lemne, alaturi de un adolescent


Intră acum și în grupul de

Chiar dacă este greu de crezut că se poate întâmpla aşa ceva, o bătrână de 66 de ani a fost prinsă la furat de lemne, dintr-o pădure proprietate privată, alături de un adolescent de 17 ani.

Potrivit datelor obţinute de la IPJ Suceava, femeia a fost surprinsă în plină acţiune pe parcursul zilei de sâmbătă, mai exact în jurul orelor 13:00 de fiul proprietarei pădurii situate în locul numit „Pini”, sat Botuș, de pe raza comunei Fundu Moldovei.

Cercetările efectuate de organele de ordine au stabilit că din păcate cei doi au fost surprinşi de băiatul proprietarei deabia în timp ce trăgeau materialul lemnos provenit din tăierea ilegală a 5 arbori, spre o zonă mai uşoară de încărcare a acestuia.

“Materialul lemnos rezultat a rămas la fața locului, urmând a fi inventariat de către organele silvice și predat în custodie, însă la o primă evaluare ar fi vorba despre un volum de peste 10 metri cubi de lemn, în valoare aproximativă de 1.100 lei” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu.

În cauză, atât faţă de bătrâna infractoare cât şi pe numele adolescentului care a ajutat-o s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „tăiere ilegală de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de