A inceput cea de-a doua editie a “Saptamanii Nationale a Voluntariatului”, la Suceava

Cea de-a doua ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului se desfăşoară la Suceava în perioada 14-22 mai 2012. CENTRUL DE VOLUNTARIAT CEM „Origini Verzi” din Suceava, împreună cu alte organizaţii sau instituţii din Suceava vor participa la o serie de activităţi organizate împreună cu ceilalţi promotori, desfăşurate în acest an sub sloganul „Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”, informează într-un comunicat de presă, Alina Stredie, PR manager în cadrul Asociaţiei Regionale de Educare a Adulţilor (AREAS) Suceava.

“Săptămâna Naţională a Voluntariatului este un eveniment naţional care îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane care să contribuie activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte, dar şi a societăţii. Evenimentul a fost iniţiat în 2002, este coordonat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat şi este implementat în colaborare cu VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România şi partenerii locali ai SNV.

Seria de evenimente dedicate Săptămânei Naţionale a Voluntariatului este rezultatul parteneriatelor dintre ONG-urile şi instituţiile din oraşul Suceava si nu numai: Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi”, CENRES, AREAS, KULTART, Clubul << Împreună >> , INTERCOOLT, GIRB, Asociaţia Judeţeană << Sportul pentru toţi >> , Civitas Solis, Colegiul << Andronic Motrescu >> din Rădăuţi şi Şcoala cu Clasele I-VIII din Hânţăşti”, se arată în document.

În săptămâna 14-22 mai 2012 se vor derula următoarele activităţi:

Luni, 14 mai 2012:

– Lansarea oficială a SNV la care vor participa reprezentanţi ai Centrului de Voluntariat Suceava şi ai Asociaţiei Kult-Art, împreună cu talentata flautistă Dinuţa Elena Costache, elevă a Liceului de Artă “Ciprian Porumbescu” şi voluntar în Asociaţia Kult-Art (locaţie: Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”);

– Workshop dedicat Anului Imbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii care va avea loc la Şcoala cu clasele I-VIII din Hânţăşti;

– “Cinstindu-ne strămoşii ne cinstim pe noi”- activitate de ecologizare la cimitirul din Rădăuţi organizată de elevii si coordonatorii profesori ai Colegiului „Andronic Motrescu” din Rădăuţi (Anca Donisan, Cristina Florea, Cristina Moloci, Sofrona Perţa).

Marţi, 15 mai 2012:

– “Să păstrăm pământul verde” – activitate de împădurire la ocolul silvic Marginea susţinută de Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuţi;

– “Biblioteca vie” – O zi în care oamenii pot veni să împrumute cărţi pe o perioadă limitată de timp. Ne propunem să promovăm respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragem atenţia asupra diversităţii culturale din judeţul Suceava, să stimulăm dialogul intercultural. Acţiune organizată de Asociaţia INTERCOOLT la City Gallery (Shopping City Suceava), între orele 14.00 – 18.00.

Miercuri, 16 mai 2012 :

– “Să nu-i uităm pe cei mai trişti ca noi” – activitate caritabilă de colectare de alimente şi pregătirea mesei pentru bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Rădăuţi (Organizator: Colegiul “Andronic Motrescu”din Rădăuţi);
-Acţiune “flash-mob” organizată de GIRB Suceava: un grup de peste 25 de voluntari vor realiza un flash-mob în parcul de lângă biserica Catolică, între orele 12.00 – 13.00.

Joi, 17 mai 2012:

– “Să nu-i uităm pe cei mai trişti ca noi” – spectacol umanitar pentru bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Rădăuţi (Organizator: Colegiul “Andronic Motrescu”);

– Seminar de informare despre voluntariat şi Serviciul European de Voluntariat la Muzeul de Stiinţe ale Naturii (orele 10.00 – 11.00), organizat de Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava.

Vineri, 18 mai 2012:

– “Dăruind un zâmbet primeşti mai multe” – spectacol de pantomimă şi jocuri recreative la Grădiniţa de copii din Calafindeşti (Organizator: Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuţi);

– Curs “Dezvoltare personală şi leadership”, organizat de Asociaţia “Civitas Solis”. Tematica cursului este următoarea: Adevărul din noi, Realitatea alternativă, Vocaţie şi Ledership. Cursul va avea loc la Palatul Copiilor din Suceava, între orele 10.00 – 16.00.

Sâmbătă, 19 mai 2012 şi duminică, 20 mai 2012:

– “Fii fair play!”- Asociaţia Judeţeană “Sportul pentru Toţi” va organiza un turneu de fotbal cu liceele din Suceava pentru a sărbatori SNV. Se vor desfăsura mai multe competiţii între liceele din Suceava. Locaţie: Iulius Mall Suceava, între orele 10.00 – 18.00.

Luni, 21 mai 2012:

– Recital extraordinar de flaut şi pian (Turneul Naţional „Paris”) organizat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi Asociaţia Kult-Art. Locaţie: sala Auditorium a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, ora 18.30. Intrarea este liberă.

Marti, 22 mai 2012:

– Inchidere SNV la Suceava cu un seminar internaţional finanţat prin Programul European Grundtvig, în cadrul proiectului „Social Skills and Competences: Training in Partnership” SSCTIP (Organizator: CENRES Suceava, ora 09.00, la Pensiunea Bicom).

„Toate activităţile desfăşurate în cadrul Săptămânei Naţionale a Voluntariatului au rolul de a evidenţia importanţa voluntariatului în cadrul societăţii. Prin aceste evenimente dorim să atragem atenţia asupra activităţilor pe care le desfăşurăm, precum şi să impulsionăm tinerii să se implice în acţiuni de voluntariat.
Pentru mai multe informaţii despre acţiunile din cadrul SNV la Suceava, puteţi să ne contactaţi la tel/fax: 0230/524.128, e-mail: niko.cv.sv@gmail.com”, se precizează în comunicatul de presă.