Participare internationala de exceptie, la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava. Afla aici cu ce ocazie


Intră acum și în grupul de

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează în perioada 17-19 mai 2012, cea de-a XI-a ediţie a Conferinţei Internaţionale DEVELOPMENT AND APPLICATION SYSTEMS, informează într-un comunicat de presă, Adina Ignat, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei de învăţământ superior.

Potrivit acesteia, evenimentul din acest an se remarcă printr-o participare internaţională de excepţie. Comunitatea academică suceveană va avea printre oaspeţi nume sonore din domeniul ştiinţific precum profesorii universitari: Martin HOFFMANN (Universitatea Tehnică din Ilmenau, Germania, Director al Institutului Micro – şi Nanotehnologii, Ilmenau, Germania), Alain FABRE (Şcoala Naţională Superioară de Electronică, Informatică, Telecomunicaţii, Matematică şi Mecanică din Bordeaux, Franţa), Dirk HEBERLING (Institutul pentru Tehnologii de Înaltă Frecvenţă, Universitatea din Aachen, Germania), Oguzhan CICEKOGLU (Departamentul de Inginerie Electrică şi Electronică, Universitatea Bogazici din Istanbul, Turcia), Ralph KENNEL (Departamentul Sisteme Electrice de Putere şi Electronică de Putere, Universitatea Tehnică din Munich, Germania), Nathan IDA (Departamentul de Inginerie Electrică şi Calculatoare, Universitatea din Akron, USA).

„Din 1992 şi până în prezent, conferinţa s-a derulat cu regularitate, o dată la doi ani, având o creştere constantă de la o ediţie la alta. Publicarea celor mai bune lucrări în jurnalul USV Advances in Electrical and Computer Engineering (AECE) a adus consacrarea internaţională a evenimentului. Publicaţia este prima de acest gen din România care a fost indexată în Science Citation Index Expanded şi cotată în Journal Citation Reports/Science Edition de către Thomson Reuters (cunoscută sub acronimul ISI). Obţinerea unui astfel de statut de către AECE este garanţia că jurnalul USV a devenit un reper important pentru comunitatea academică internaţională”, se arată în document.

“Pentru cele patru secţiuni de dezbateri (Sisteme, Procese de control şi Automatizări; Reţele de comunicaţii şi calculatoare; Electronică şi Inginerie asistată de calculator; Inginerie Software şi Tehnologii informaţionale) au fost selectate 41 de lucrări la o rată de acceptare de 73%.

Development and Application Systems International Conference este un eveniment iniţiat şi coordonat de prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR şi conf. univ. dr. ing. Eugen COCA. Detaliile manifestării pot fi consultate la adresa www.dasconference.ro/ “ , transmite reprezentantul USV în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de