Primaria Falticeni a predat amplasamentul pentru doua blocuri ANL in cartierul Republicii


Intră acum și în grupul de

Primăria Municipiului Fălticeni a predat amplasamentul pe care vor fi construite două blocuri de locuinţe, în cartierul Republicii, ansamblul de locuinţe str. Victoriei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Fălticeni, în urma licitaţiei organizată de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), constructorul desemnat pentru cele două blocuri este Victor Construct Botoşani. Anterior predării amplasamentului de pe strada Victoriei, Primăria Fălticeni a eliberat autorizaţia de construire.

Investiţia, în valoare de circa 30 de miliarde de lei vechi, finanţată de ANL, se realizează pe o suprafaţă de teren de 1200 metri pătraţi, teren aparţinând domeniului public al municipiului Fălticeni, suprafaţa construită fiind de 314 metri pătraţi pentru fiecare din cele două blocuri.

Sursa citată mai precizează că regimul de înălţime al noilor clădiri este de trei etaje plus mansardă. Vor fi amanjate 40 de unităţi locative destinate închirierii tinerilor cu vârste între 18 şi 35 de ani, care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă. Primăria Municipiului Fălticeni va repartiza locuinţele construite prin ANL pe baza cererilor depuse de solicitanţii care îndeplinesc criteriile stabilite prin lege.

Potrivit convenţiei încheiate cu ANL, Primăria Municipiului Fălticeni va asigura utilităţile şi dotările edilitare pentru cele două blocuri de locuinţe.

În ultimii patru ani, Primăria Municipiului Fălticeni a dat în folosinţă alte două blocuri construite cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (71 unităţi locative), se mai arată în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de