Flutur anunta finalizarea, in acest an, a rutei ocolitoare a Sucevei, una din cele mai mari investitii din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a luat joi pulsul lucrărilor la ruta ocolitoare a municipiului Suceava, una dintre cele mai mari lucrări din judeţul Suceava în ultimii 22 de ani.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, în câteva luni de zile, municipiul reşedinţă de judeţ va scăpa de coşmarul agolmeraţiei maşinilor mari. „Lucrările la ruta ocoliotare a Sucevei avansează foarte bine. Cam 70% din şoseaua de centură este finalizată. S-a muncit intens, a fost o lucrare grea, în luna iunie urmând a fi finalizat tronsonul Şcheia-Pătrăuţi, iar în noiembrie, tronsonul Moara-Şcheia”, a declarat Flutur.

El a ţinut să evidenţieze că şoseaua de centură a municipiului reşedinţă de judeţ este o lucrare de referinţă pentru judeţul Suceava. „Ceea ce se poate vedea la şoseaua de centură înseamnă lucrări de artă, sacrificii, oameni care au trudit, şi totodată înseamnă meritul deosebit al constructorului, al proiectantului, şi de ce nu, şi al sucevenilor care aşteaptă de ani de zile această lucrare”, a subliniat Flutur, facând referire şi la investiţiile în rutele ocolitoare ale muninicipiilor Fălticeni şi Rădăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a mai precizat că ruta ocolitoare a Sucevei se întinde pe 12,4 km, şi conţine trei pasaje (din care două, feroviare), patru viaducte, trei noduri rutiere (DN 2, DN 17, DJ 209) şi 13 poduri şi podeţe, investiţia ridicându-se la 84 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de