Peste 40 de companii prezente la cea de-a XV-a editie a Targului “Bucovina Construct, Imobiliare&Expo Garden 2012”, deschis la Shopping City Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Shopping City Suceava a găzduit vineri, deschiderea oficială a celei de-a XV-a ediţii a Târgului Naţional de Construcţii Bucovina Construct, Imobiliare&Expo Garden 2012.

Manifestarea, eveniment de referinţă pentru industria de construcţii, este specializată în materiale, maşini, instalaţii şi echipamente pentru construcţii şi grădinărit, imobiliare şi servicii bancare şi este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Shopping City Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, ARACO – Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii, APMCR – Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii din România şi APROCOR – Asociaţia Română pentru Promovarea Construcţiilor de Locuinţe cu Tehnologii Rapide de Execuţie.

Deschiderea oficială a târgului s-a făcut în prezenţa directorului executiv al CCISV, Marcel Gaftoneanu, a directorului general adjunct, Gabriel Lucian Grigoriu, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a directorului Shopping City Suceava, Mircea Petrariu, precum şi a consulului Ucrainei la Suceava, Vasyl Nerovnyi.

“Participăm la acest târg cu o mică contribuţie ştiinţifică pentru faptul că în România, la ora actuală, încă nu s-au definit politicile pentru o dezvoltare durabilă. Sunt regiuni, cum este şi Suceava, în care dezvoltarea durabilă este deja implementată prin natura tradiţiilor şi prin ceea ce fac autorităţile locale, însă sunt regiuni în care termenul este absolut de natură ştiinţifico-fantastică. Trebuie să insistăm pe aceste concepte, pentru că sunt o necesitate”, a declarat Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Contrucţii – APMCR.

Acesta a adus în discuţie schimbările climaterice, respectiv variaţia recoltelor. „De aceea, trebuie să fim conştienţi că o parte din această mare energetică în care trăim este acaparată de produsele pentru construcţii şi de modalităţile de obţinere, de utilizare şi de postutilizarea lor”, a explicat Georgescu.

Peste 40 de companii şi-au prezentat vineri ultimele noutăţi în materie de construcţii, imobiliare şi amenajări, prilej cu care a fost organizată şi cea de-a V-a ediţie a Forumului Economic Naţional “Ecologie şi Eficienţa energetică a clădirilor”, moderat de Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Contrucţii – APMCR.

În cadrul Forumului Economic Naţional “Ecologie şi Eficienţa energetică a clădirilor”, s-au purtat discuţii pe următoarele teme: “Sistemele ecologice de siguranţă la foc – componentă a arhitecturii sustenabile ” – lector: arh. Horia Mihai NICOLESCU – preşedintele Asociaţiei de Securitate la Incendiu ASI; “Noul Regulament European pentru produsele de construcţii şi cerinţele pentru producătorii de case din lemn” – lector ing. Sorin PATRAŞ – director executiv APROCOR LICENSE; “Soluţii pentru dezvoltarea sustenabilă a construcţiilor rurale şi urbane din România cu materiale locale, ecologice” – autori – dr. ing. Constantin Miron, dr. ing. Livia Miron, dr. fiz. Monica Cherecheş – Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă – INCD URBANINCERC, Sucursala Iaşi; “Produse de construcţii sustenabile pentru eficientizarea energetică a clădirilor” – lector Claudiu Georgescu – Asociaţia Producătorilor de Materiale de Contrucţii – APMCR; “Tehnologii eficiente de cofrare în infrastructură – Proiecte de referinţă în Bucovina – Harsco Infrastructure Romania” , lector Dan Măciucă, reprezentant Harsco Infrastructure Romania – partener Asociaţia Română a Antreprenorilor în Construcţii – ARACO; “Securitatea la incendiu a cladirilor în turism” – lector maior Emilian Ţehaniuc – Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă“ Bucovina” Suceava – ISU “Bucovina” Suceava.

Târgul se va desfăşura în perioada 18-20 mai 2012, la Shopping City Suceava, şi va putea fi vizitat zilnic între orele 10:00-18:00.


Intră acum și în grupul de