Furtuna din weekend a facut pagube si in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Codul Galben de ploi însemnate cantitativ, vânt şi descărcări electrice, anunţat de autorităţi încă de vineri după-amiază şi care a cuprins partea de nord-este a României, şi-a spus cuvântul în noaptea de sâmbătă spre duminică şi în judeţul Suceava.

Pe lângă căderile de precipitaţii tunetele şi fulgerele şi-au făcut de cap pe suprafaţa întregului judeţ. Potrivit datelor pe care le deţinem, chiar la miezul nopţii un fulger a lovit în mijlocul unei gospodării particulare din localitatea Sălăgeni, comuna Dumbrăveni.

Imediat au fost cuprinse de flăcări şura gospodăriei şi adăpostul de animale, construcţii ridicate din lemn, fiind solicitat ajutorul Detaşamentului de pompieri Suceava alături de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni.

Până la sosirea pompierilor flăcările se extinseseră şi la bucătăria de vară existând oricând pericolul de a înghiţi şi casa de locuit din curtea gospodăriei.

Din păcate grajdul în care au pierit şi doi porci nu a mai putut fi salvat arzând alături de şură şi circa o tonă de furaje. Incendiul a fost lichidat după aproape două ore fără a se înregistra victime omeneşti.

“Chiar dacă a plouat puternic, nu s-au înregistrat evenimente deosebite, pompierii suceveni fiind solicitaţi la o singură intervenţie de evacuare a apei” ne-a comunicat Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, fiind vorba despre inundarea unui apartament situat la demisolul unui bloc din municipiul reşedinţă de judeţ, de pe strada Al. Ienceanu. Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit duminică dimineaţă în jurul orelor 05:30, cu o autospecială şi o motopompă şi a evacuat apa din locuinţă, care avea o adâncime de aproximativ 10 cm.

Meteorologii anunţă că ploile vor continua să cadă în judeţul Suceava cel puţin şi pe parcursul zilei de luni.


Intră acum și în grupul de