Nechifor: Vom lansa site-ul furturielectorale.ro


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul PSD Suceava

Catalin Nechior, presedintele PSD Suceava

TEXT LIVE:

“Ii atentionez pe toti aflati in functii de publice si care nu au voie sa desfasoare activitati de campanie electorala la serviciu sau sa ia cuvantul. Ii atentionez si pe cei din Politie, care sunt la distanta mare de Suceava. Nu vom tolera niciun model care va fi implicat in campanie, indiferent pentru cine.

Astept probe video sau foto pentru ca dorim cu adevarat sa facem o schimbare. Ii atentionez foarte clar pe toti. Vom lansa si un site furturielectorale.ro, unde sucevenii si nu numai să sesizeze incalcari ale legii. E momentul cand pornim un non proiect politic.

Curtea de Conturi a spus ca Flutur a facut in asa fel incat Suceava a pierdut zeci de milioane de euro, cand s-au transferat conductele la Transgaz. Transferand conducta de la Utilitati si mediu, Flutur nu a facut decat sa nu beneficieze de bani de la beneficiar care e Transgaz. Transferul afecteaza si clauzele contractului de credit. Banii nu au venit pentru ca a dat gratis catre terti parti din investitie, care e de interes public local. Locuitorii judetului au platit dobanzi dupa ce s-a facut transferul catre Transgaz. O parte din ele s-au platit din credit, contrar prevederilor contractului de credit.

Concluzia Curtii de Conturi e ca ordonanta semnata de Boc si propusa de Flutur de transfer catre Transgaz e ilegala si trebuie rediscutata in Parlament. Transgaz a primit gratuit investitia realizata din banii sucevenilor. Noi am ramas cu creditul, iar conducta s-a dus la Transgaz, gratuit.

Solicit primului ministru sa trimita cat mai urgent Corpul de control pentru a verifica acest contract facut de baietii destepti din gaze naturale. Sunt peste 10 milioane de euro, bani asupra carora planeaza suspiciunea ca au fost cheltuiti ilegal pana acum.

Frauda de la Casa de Pensii realizata cu director pus de Flutur se ridica la peste 5 miliarde de lei, cu morti inchipuiti pe banda rulanta. Un alt model de frauda institutionala cu director numit de Flutur este cea de la Casa de Sanatate. Intr-un singur an, frauda se ridica la peste 28 miliarde lei. Il anunt pe Flutur ca in curand incepem controalele si la institutiile subordonate CJ.

Trebuie purtata o discutie serioasa si pe tema defrisarilor din paduri, mai ales pe zona Calibaba. Implicarea PDL in defrisarea din judet este directa.

Oltean, Zegrean si Buda, toti deputati PDL, impreuna cu Flutur, au furat Sucevei 2430 hectare de padure de la Poiana Stampei, pentru a fi rase. Exista defrisari masive in zona Codrii Slatioarei. Imaginile din satelit vorbesc de la sine. Flutur ar fi trebuit sa protejeze padurea, nu sa o distruga. Gheorghe Flutur este cel care a gestionat acest sistem mafiot de defrisare din padurile din judetul Suceava.

Am lansat la Vatra Dornei contractul nostru, al USL, cu Tara Dornelor. Acesta presupune agricultura montana dezvoltata. Oamenii au nevoie de ajutor. Vrem sa facem in Calimani o zona de schi care sa fie pretabila sportului 5 luni pe an. Vrem o constructie logica sub forma de bucla turistica.

Ce vrem noi sa facem poate fi facut usor, cu bani putini si firme sucevene. Se poate fructifica si Dealul Floreni cu aeroportul de acolo. Sunt mii de hectare cu expunere pe versant nordic. A trecut vremea derdelusurilor si a partiilor mici. Vrem ca CJ si localitatile din zona sa se implice. Nu discutam de treburi mici, de festivaluri, de doua zile, vorbim de o treaba serioasa care sa dea de lucru sucevenilor tot anul.

Il rog pe Flutur sa accepte o dezbatere publica. Flutur se ascunde dupa fuste, dupa Barba si Juravlea. Sa vada cine e in spatele lui, echipa BUF, Barba, Udrea, Flutur.”


Intră acum și în grupul de