Bataie cu pari si pietre intre doua familii din Paltinoasa, aplanata doar cu focuri de arma si o armata de politisti


Intră acum și în grupul de

Doar o armată de poliţişti şi focuri de armă trase în plan vertical au putut calma spiritele, luni după-amiază, în localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava.

Potrivit datelor pe care le deţinem, organele de ordine au fost chemate în ajutor în jurul orelor 17:00 în zona denumită de locuitori „La Bahnă” iar iniţial la fața locului s-a deplasat o patrulă de poliție care a constatat că membrii a două familii din localitate erau ieșite în faţa curţilor proliferând ameninţări şi injurii reciproce.

„Mai mult, două persoane de sex masculin, implicate în scandal, prezentau leziuni în zona capului, iar la vederea poliției, membri ambelor familii s-au îndreptat către organele de ordine pentru a prezenta motivele incidentului. Aceștia s-au intersectat devenind violenți, aruncând cu pietre unii în alții astfel că scandalul a degenerat, aruncându-se din toate părțile cu pietre”, ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, în același timp, unul dintre participanţii la scandal s-a îndreptat amenințător cu un par spre un agent de poliție, care a fost nevoit să efectueze somațiile legale asupra agresorului, pentru a înceta. Bărbatul însă a continuat să se deplaseze către polițist, moment în care agentul a efectuat două focuri de armă în plan vertical, iar agresorul s-a retras în curtea locuinței sale, scandalul fiind aplanat pe moment.

Cu toate acestea, la faţa locului a fost solicitată prezenţa unor forţe sporite pentru liniştirea spiritelor, fiind vorba despre de lucrători din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, Secția 10 Poliție Rurală Păltinoasa, 2 grupe ale Serviciului intervenţie rapidă Suceava și un echipaj de jandarmi de la Gura Humorului.

„Ca urmare a altercației, o persoană de sex masculin a fost transportată cu ambulanța la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar pentru prevenirea unor alte evenimente, în zonă au rămas două echipaje din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Păltinoasa și un echipaj al Serviciului intervenţie rapidă Suceava, iar cauza urmează a se prezenta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului în vederea luării măsurilor legale precum și stabilirea elementelor constitutive ale infracțiunii de ultraj asupra polițistului”, ne-a mai declarat Ionuţ Epureanu.


Intră acum și în grupul de