Incendiu cu patru raniti in localitatea Putna, judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentul de pompieri Rădăuţi şi Gărzile de intervenţie Vicovu de Sus şi Siret, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Putna şi Bilca, au intervenit cu nu mai puţin de şapte autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui adevărat pârjol izbucnit luni după-amiază la o gospodărie din comuna Putna.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, la sosirea echipajelor, focul se manifesta violent la acoperişul casei de locuit, bucătăria de vară şi o anexă, construcţie corp comun, şura şi un adăpost de animale din curtea gospodăriei, iar flăcările au cuprins în scurt timp şi acoperişul locuinţei vecine.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie, nu mai puţin de trei localnici care au sărit în ajutor pentru stingerea flăcărilor s-au rănit în timpul intervenţiei, un al patrulea în vârstă de 40 de ani fiind intoxicat cu fum şi suferind o plagă tăiată la nivelul antebraţului stâng.

„Cu excepţia unuia dintre participanţi, căruia i s-a acordat primul ajutor medical de către pompierii paramedici SMURD, dar a refuzat transportul la spital, restul victimelor au fost transportate la unitatea sanitară din municipiul Rădăuţi pentru tratament de specialitate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Alin Găleată, care a mai adăugat că în urma primelor cercetări efectuate la faţa locului incendiul a izbucnit din cauza unei siguranţe electrice fuzibile defectă.


Intră acum și în grupul de