Focuri de arma pentru prinderea unui grup de traficanti de tigari


Intră acum și în grupul de

Focurile de armă au răsunat din nou luni după-amiază în apropierea graniţei judeţului Suceava cu Ucraina, după ce poliţiştii de frontieră au încercat prinderea unui grup de traficanţi de ţigări.

Conform datelor pe care le deţinem, totul a avut loc în jurul orelor 17:00, când organele de ordine au observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre un autoturism staţionat în zonă, mai multe colete voluminoase.

„Pentru a nu lăsa urme pe fâşia de protecţie, cei în cauză cărau ţigările pe o punte improvizată din scânduri de lemn. Imediat, s-a organizat o acţiune specifică în vederea reţinerii suspecţilor, însă la vederea lucrătorilor noştri, autoturismul a demarat în trombă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar Ilie Poroch.

Imediat, a urmat o urmărire ca în filme şoferul autoturismului refuzând să oprească la somaţiile legale ale poliţiştilor de frontieră, fapt pentru care organele de ordine s-au văzut nevoite să folosească armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de armă atât în plan vertical cât şi asupra pneurilor mijlocului de transport.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi ocupanţi ai autoturismului implicaţi în activitatea de contrabandă sunt doi tineri de 31 şi 32 de ani ambii domiciliaţi în comuna Bilca, judeţul Suceava iar la faţa locului de unde a început urmărirea a fost identificată încă o persoană de sex feminin de 29 de ani din Gălăneşti. Celor trei tineri li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 15.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării”, a mai adăugat Ilie Poroch.


Intră acum și în grupul de