La Casa Prieteniei din Suceava incep cursurile de invatare a limbii franceze


Intră acum și în grupul de

Biroul Francez, în parteneriat cu Institutul Regional Francez din Iași și Departamentul de Limbi și Literaturi Străine al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, organizează în următoarele zece săptămâni primul modul de cursuri de limba franceză la Casa Prieteniei, informează într-un comunicat de presă, Mihaela Sasu, voluntar în cadrul Biroului Francez.

Potrivit acesteia, programul se desfășoară ca urmare a Parteneriatului încheiat încă din anul 2000 între Organizația Internațională a Francofoniei și Guvernul României, iar cursurile se adresează funcționarilor europeni, fiind finanțate de OIF, Délégation Wallonie-Bruxelles și Marele Ducat al Luxemburgului. „De-a lungul anilor, funcționari din administrațiile centrale și locale, magistrați, jurnaliști au beneficiat de aceste cursuri. Colaborarea cu Biroul Francez şi cu Universitatea suceveană a fost propusă de Institutul Regional Francez din Iași, care coordonează primul modul (30 de ore de predare/învăţare a limbii franceze), organizat pentru Tribunalul Suceava.

Cursurile încep vineri, 25 mai 2012, și se vor desfășura săptămânal, în zilele de luni, joi și vineri. Cursurile vor fi susținute de conf. univ. dr. Simona-Aida Manolache și lector univ. dr. Mariana Șovea, iar la finalul modulului, cursanții vor obține un certificat de competență lingvistică din partea Institutului Regional Francez Iaşi”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de