Falsii cetateni straini cu rude in spital au dat o noua lovitura, lasand o familie din Vama fara 30 de milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

O familie din localitatea Vama, judeţul Suceava, a rămas fără 30 de milioane de lei vechi după ce s-a lăsat păcălită de persoane necunoscute care s-au dat drept cetăţeni străini care îşi caută o rudă internată la spital.

Conform Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, capul familiei, un bătrân de 77 de ani, a fost acostat joi dimineaţă în jurul orelor 10:00 în centrul localităţii de domiciliu, de către un bărbat, care l-a rugat să-i indice locul unde se află vreun spital prin apropiere, motivând că are o rudă internată cu diagnostic grav.

„În discuțiile purtate, persoana necunoscută i-a propus bătrânului să-i depoziteze la locuința sa niște obiecte personale, lucru cu care victima a fost de acord conducându-l pe bărbat cât și pe o altă persoană de sex feminin care îl însoțea la domiciliu, deplasarea efectuându-se cu un autoturism de culoare gri, aparținând celor două persoane”, ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Odată ajunşi la locuinţa bătrânului, persoanele necunoscute, care aveau accent maghiar, au motivat că au nevoie de bani în lei pentru a achita contravaloarea intervenției chirurgicale pe care ruda lor trebuie să o suporte la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, susținând că dispun doar de dolari americani, mai exact o sută de bancnote a 100 de dolari fiecare.

Pentru a fi mai credibili necunoscuţii i-au arătat bătrânului şi soţiei acestuia una dintre bancnote spunând că restul sumei se află într-o geantă tip borsetă pe care femeia o avea asupra ei şi care era închisă cu un lacăt de mici dimensiuni.

„Bătrânii au căzut de acord cu cele două persoane să le împrumute suma de 3.000 de lei, lăsându-le drept amanet borseta în cauză, fără însă a le prezenta conținutul acesteia, promițând totodată că se vor întoarce imediat ce vor achita contravaloarea operației, pentru a clarifica schimbul de bani”, a adăugat Gabriel Panţiru.

Cum era de aşteptat cele două persoane nu s-au mai întors, fapt pentru care victimele au solicitat ajutorul poliției, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Doar pe parcursul anului trecut, în judeţul Suceava au fost înregistrate alte două cazuri asemănătoare.


Intră acum și în grupul de