Suceava a trecut cu bine de Codul Portocaliu


Intră acum și în grupul de

La Instituţia Prefectului judeţului Suceava, a avut loc, vineri, şedinţa Colegiului Prefectural având următoarea ordine de zi pregătirea unităţilor şcolare pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale din anul 2012, evoluţia pieţei muncii şi măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă la nivelul judeţului Suceava, tipuri de beneficii sociale şi plăţi efectuate în judeţul Suceava în trimestrul I 2012.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Prefectura Suceava, în vederea organizării şi desfăşurării examenelor naţionale, Inspectoratul Şcolar al judeţului Suceava a coordonat activităţile specifice fiecărui tip de examen, în conformitate cu metodologiile şi calendarele cuprinse în Ordinele M.E.C.T.S. Astfel, au fost elaborate şi transmise către Direcţia de Sănătate Publică Suceava solicitările pentru asigurarea cu personal medical pe toată perioada desfăşurării examenelor. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Inspectoratul de Jandarmi Suceava vor asigura securitatea documentelor de examen, a lucrărilor scrise şi a candidaţilor, pe perioada derulării examenelor, iar operatorii de energie electrică, operatorii de cablu, operatorii de telefonie (RENEL, ROMTELECOM etc), vor supraveghea asigurarea condiţiilor optime pe durata desfăşurării probelor de examen.

“Structurile abilitate, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Direcţia de Sănătate Publică, precum şi operatorii de energie electrică, cablu, telefonie trebuie să cunoască programul desfăşurării fiecărui tip de examen, astfel încât să existe operativitate maximă pentru rezolvarea oricărui tip de problemă, iar examenele naţionale să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a declarat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

Sursa citată mai precizează că în cadrul şedinţei de colegiu, prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu, a prezentat efectele fenomenelor meteorologice produse ca urmare a instituirii avertizării de cod portocaliu în judeţul Suceava. Astfel în perioada 24 – 25 mai 2012, a fost înregistrat un deranjament în alimentarea cu energie electrică în zona Rădăuţi – Iaslovăţ, echipele E-ON MOLDOVA intervenind pentru remedierea defecţiunii. În prezent nu există nici o problemă în alimentarea cu energie electrică în judeţ.


Intră acum și în grupul de