Hot recidivist din Gura Humorului, prins de politisti dupa vizionarea imaginilor video de pe camerele de supraveghere dintr-un magazin din Dorna


Intră acum și în grupul de

Vorba din bătrâni că ulciorul nu merge de multe ori la apă s-a dovedit veridică în cazul unui tânăr de 19 ani din oraşul Gura Humorului, judeţul Suceava, pe parcursul zilei de duminică, după ce a mers la furat pentru a doua oară într-un magazin de pe raza localităţii Vatra Dornei.

Potrivit IPJ Suceava, în jurul orelor 12:00, organele de ordine din Vatra Dornei au fost sesizate de o localnică, şef magazin la o societate comercială, cu privire la faptul că pe parcursul zilei de sâmbătă, o persoană necunoscută a sustras peste 20 de pachete de cafea a câte 500 g fiecare.

În urma vizualizării camerelor de supraveghere din magazin, s-a stabilit că, după comiterea faptei, autorul a plecat cu un autoturism cu numere de Italia care a fost dat în urmărire.

Duminică, la ora 16:45, autoturismul a fost identificat circulând pe strada Oborului din municipiul Vatra Dornei, ocazie cu care a fost oprit pentru verificări, constatându-se că era condus de un tânăr de 19 ani, din oraşul Gura Humorului.

„Fiind efectuate verificări în baza de date s-a stabilit că, şoferul maşinii nu posedă permis de conducere, fapt pentru care a fost condus la poliţie pentru continuarea cercetărilor, iar autoturismul a fost indisponibilizat în curtea subunităţii pentru cercetări”, ne-a declarat insp.princ. Gabriel Panţiru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

Luat la întrebări în sediul poliţiei, tânărul a recunoscut până la urmă tot, că a sustras sâmbătă 30 de pachete de cafea din magazinul unde a mai dat o spargere în cursul lunii mai, când a plecat de acolo cu 90 de pachete de cafea în valoare de peste 23 de milioane de lei vechi.

„Faţă de tânăr s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore şi a fost introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat precum şi conducere fără permis”, a mai adăugat Gabriel Panţiru.


Intră acum și în grupul de