Un profesor francez a desfasurat activitati didactice in limba sa materna, la Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni au beneficiat în perioada 15-25 mai 2012 de o serie de activităţi didactice desfăşurate în limba franceză, susţinute de profesorul francez Emmanuel Legeay, din cadrul Detaşamentului de cooperare al Jandarmeriei, informează într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei fălticenene, cpt. Irina Airinei.

Potrivit acesteia, în baza protocoalelor de colaborare existente, şi elevii Colegiilor Naţionale „Nicu Gane” şi „Mihai Băcescu” din municipiul Fălticeni au profitat de prezenţa profesorului pentru a conversa pe teme variate şi de actualitate.

„Activităţile menţionate anterior au trezit interesul elevilor în ceea ce priveşte cultura şi limba franceză, precum şi dorinţa de a-şi perfecţiona nivelul lingvistic, aceştia conştientizând importanţa limbilor străine în societatea contemporană.

Mai mult, cpt. Rusu Liliana, profesor de limba franceză în cadrul şcolii, a abordat diferite metode şi strategii didactice propuse de Emmanuel Legeay, pentru a facilita elevilor achiziţionarea competenţelor lingvistice necesare executării eficiente a misiunilor specifice.

Materialele bibliografice folosite pe parcursul orelor de limba franceză, însumând articole din presa scrisă franceză, extrase din metode de actualitate (Taxi, Echo, Festival), prezentări PPT referitoare la Jandarmeria Franceză şi filmele didactice folosite au îmbunătăţit atât activitatea profesorului, cât şi performanţele elevilor”, se arată în documentul citat.


Intră acum și în grupul de