Scoala din Laura, judetul Suceava, sparta de patru minori din localitate


Intră acum și în grupul de

Şcoala din Laura, judeţul Suceava, a fost vizitată de patru tineri din localitate, dar nu pentru a aprofunda cunoştinţele obţinute în timpul orelor, ci pentru a fura tot ce au putut găsi mai de preţ în unitatea de învăţământ.

Conducerea şcolii se pare că nu a fost impresionată de spargere deoarece a sesizat telefonic poliţiştii de abia pe parcursul zilei de joi, chiar dacă furtul a avut loc în timpul weekend-ului trecut.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de reprezentantul relaţii mass-media din cadrul IPJ Suceava, insp.princ. Gabriel Panţiru, cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că autorii furtului au pătruns în incinta școlii, prin forțarea unui geam de la parter, iar dintr-o magazie de la etajul I au fost sustrase mai multe bunuri. Este vorba despre tot ce au considerat mai de preţ spărgătorii, respectiv 2 boxe, două microfoane, o stație de amplificare, mai multe cabluri, 20 de tricouri și aproximativ 30 de mingi de fotbal de diferite mărci, prejudiciul fiind stabilit la valoarea de circa 6.000 lei.

În urma activităților polițienești specifice întreprinse au fost identificați suspecţii de comiterea furtului, patru minori din localitate, doi având vârsta de 14 ani şi doi de 17 ani. Cu ocazia audierii suspecţilor, aceștia au recunoscut fapta comisă, declarând că bunurile provenite din furt se află la domiciliul unuia dintre ei, ulterior, acestea fiind recuperate în mare parte şi restituite.

Acum minorii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de