Tiparirea buletinelor de vot, finalizata la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a finalizat acţiunea de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile locale din 10 iunie conform calendarului prevăzut de lege, anunţă prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, într-un comunicat de presă. Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, pentru alegătorii care se vor prezenta la urne în judeţul Suceava au fost tipărite un număr de 2.556.600 buletine de vot, în 230 de modele, din care câte 114 pentru alegerea primarilor şi consilierilor locali, un model pentru alegerea preşedintelui Consiliului Judeţean şi un model pentrui alegerea conilierilor judeţeni.

Buletinele se află depozitate sub pază militarizată la sediul tipografiei SC Tipo – Lidana SRL de unde vor fi distribuite către preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie municipal orăşeneşti şi comunale.

„Astfel, joi 7 iunie se vor distribui către preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie municipal orăşeneşti şi primari, buletinele de vot, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, timbrele autocolante şi celelalte materiale necesare procesului electoral, iar vineri 8 iunie se va face distribuirea către circumscripţiile electorale comunale. Pe durata preluării şi transportului buletinelor de vot este asigurată paza militară. Sâmbătă 9 iunie, membrii Grupului tehnic de lucru vor verifica modul de amenajare a localurilor secţiilor de votare. Instituţia Prefectului – judeţul Suceava este în grafic cu toate acţiunile pentru desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale din anul 2012”, a declarat Florin Sinescu.

El a mai precizat că vineri, preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie municipale, orăşeneşti şi comunale şi primarii au participat la o şedinţă de instruire la Palatul Administrativ cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din 10 iunie 2012.

Cu această ocazie au fost distribuite buletinele de vot vizate şi anulate din fiecare categorie, broşurile care conţin actele normative în vigoare privind alegerile locale, posterele şi pliantele informative asigurate de către Autoritatea Electorală Permanentă precum şi telefoanele pentru preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare.

De asemenea, prefectul Sucevei a mai menţionat miercuri, 6 iunie a.c., va avea loc instruirea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie de către preşedintele Biroului electoral de circumscripţie judeţeană nr. 35 Suceava, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Suceava.


Intră acum și în grupul de